Kategorier
Kundservice
Anmälan nyhetsbrev

GLASKONST 2016

PROGRAM Glaskonst 2016

Lördag 23/4

11.00 Trippelinvigning av VD Eva-Marie Hagström i Målerås Glasbruks Utställningshall. Konstnärerna Mats Jonasson, Ludvig Löfgren och Morgan Persson presenterar sina respektive konstglasutställningar

11.00-12.30 Konstnärerna träffas i utställningshallarna.

13.00 Hyttshow -Glasets hjältar. Ett nyskapande och rykande hett hyttmöte mellan konstnärerna Ludvig Löfgren och Morgan Persson. (Fri entré)

14.30 Hyttshow -Glasets hjältar. Ett nyskapande och rykande hett hyttmöte mellan konstnärerna Ludvig Löfgren och Morgan Persson. (Fri entré)

18.00 SM i Glasblåsning. Vem blir 2016-års SM-mästare i glasblåsning? (Fri entré)

 

Söndag 24/4

11.00-12.30 Mats Jonasson träffas i utställningshallen

12.00-15-00 SM i glasblåsning för barn. Vem blåser största glaskulan? Alla barn är välkomna, inga förkunskaper krävs. (Gratis)

Glasriket Open - SM i Glasblåsning på Målerås Glasbruk

Sveriges bästa glasblåsare samlas på Målerås Glasbruk den 23 april för att gör upp om SM- i Glasblåsning. Tävlingen består av två moment, att blåsa den längsta cylindern och det snyggaste, mest tekniskt korrekta fatet.

Den 23 april kl. 18.00 kommer några av Sveriges bästa glasblåsare att samlas på Målerås Glasbruk för att tävla i Glasriket Open - SM i Glasblåsning. Publiken välkomnas att vara med och heja i den spännande uppgörelsen om vem som är Sveriges mest skickliga glasblåsare och får ta hem den eftertraktade vandringspokalen! Efter tävlingen är det en så kallad eftersläckning, en middag med mingel där publiken bjuds in att fira och träffa de tävlande.

Förra året var startskottet för Glasriket Open – SM i Glasblåsning. Vinnaren blev Kosta Glasbruks egen mästare Ulf Persson, som på hemmaplan segrade framför en jublande publik. I år är det dags för uppföljning, denna gång på Målerås Glasbruk, för att se vem som tar hem titeln som Svensk mästare i glasblåsning.

Tävlingsmoment

Tävlingen består av två moment, att blåsa den längsta cylindern och det snyggaste, mest tekniskt korrekta fatet. De tävlande har sex minuter på sig att slutföra ett moment och endast en chans att lyckas.

 

VERNISSAGE-ERBJUDANDE: 30% på alla servisglas (endast konstglashelgen 23/4-24/4)

 
ÖPPETTIDER FABRIKSSHOP Vardagar 10-18, lördag 10-16, söndag 11-16