Välkommen till Målerås Glasbruk

    Målerås Glasbruk designar och tillverkar glaskonst av hög kvalitet och unik design. Glasbrukets innovativa formgivare i samspel med skickliga glasblåsare, glasmålare och gravörer förnyar glasets formspråk bortom det möjligas gränser. Här kan du köpa svensk kristall i form av kristallblock, konstglas, skulpturer, smycken, skålar, vaser, ljuslyktor och servisglas direkt från vårt glasbruk.

    All produktion utförs för hand, vilket gör varje glasobjekt unikt. Glasbruket har stolt bevarat de flesta hantverkstekniker och nyckeln till framgång är gjutet glas med stor detaljrikedom. Det gjutna glaset bearbetas sedan i flera steg med slipning, blästring, målning och gravering

    Gör ett besök på glasbruket

    Du är hjärtligt välkommen att besöka glasbruket. I Kristallshopen kan du köpa vackra kristallföremål och unika formgivarprover till förmånliga priser. I anslutning till shopen hittar du utställningshallar med imponerande konstglas av Mats Jonasson och gästartister. Prova på glasblåsning och skapa egna konstverk, en unik upplevelse för både stora och små. Upplev Målerås glasbruks turbulenta historia på en guidad tur med hyttshow. Barnen har sitt eget glasrike med lekpark och i Målerås Bistro kan du njuta av god mat med panoramautsikt mot hyttan och se glasblåsning på nära håll.

    {{::gettext('Back to top')}}